Persoonlijke coaching

Verder komen in je professionele ontwikkeling vraagt om persoonlijk inzicht. Inzicht in jezelf, in wat jij belangrijk vindt, waar je energie van krijgt, waar je goed in bent (en waar niet). En minstens zo belangrijk: inzicht in hoe jij jezelf doet. Het overgrote deel van wat we doen, doen we onbewust. Het onbewuste bewust maken, ontdekken hoe jij je eigen succes en niet-succes creëert, opent nieuwe deuren voor ontwikkeling en groei.

De wens voor bewustwording komt soms voort uit nieuwsgierigheid of het besef dat goed voor jezelf zorgen ook betekent tijd nemen voor professionele reflectie. Vaak ontstaat de urgentie uit het ervaren van een probleem of een gevoel van vastzitten. Het plezier in werk is weg, gedoe met collega’s, worstelen met een dilemma of steeds weer in dezelfde valkuil stappen.

Regelmatig blijkt dat mensen niet doen wat ze eigenlijk willen of doen wat ze eigenlijk niet willen. Ook dan is de interessante vraag: hoe doe je dit? wat houdt tegen om te doen wat je werkelijk wilt? En heeft meestal niets te maken met gebrek aan opleiding of vaardigheden.

Soms hoor ik cliënten zeggen: “Ik zie het mezelf doen. Ik had me nog zo voorgenomen het anders te doen en toch doe ik het weer (of juist niet)”. Ze zijn zich bewust, kunnen prima reflecteren en analyseren en hebben vaak al van alles geprobeerd om het anders te doen. En toch….

Tijd om op ontdekkingstocht te gaan!

In een persoonlijk coachtraject begeleid ik je te ontdekken hoe het bij jou werkt en hoe jij de verandering kan realiseren die jij wenst. Dat is voor iedereen uniek. Ik stel je vragen, bied je andere perspectieven, we doen oefeningen en, als dat jouw leerproces ten goede komt, geef ik je opdrachten mee. We sluiten aan bij jouw leerstijl, ik nodig je uit om in de spiegel te kijken én ik zal je uitdagen om buiten je comfortzone te gaan.

Als je denkt wat je altijd dacht
Doe je wat je altijd deed
En krijg je wat je altijd kreeg

Globaal werken we langs een aantal stappen:

  • We beginnen uiteraard met het verkennen jouw doel? Wat wil je werkelijk bereiken? Voor de een is dat direct helder, voor de ander best een uitdagende vraag.
  • We onderzoeken hoe het nu voor je is: hoe werkt het bij jou? welke patronen sturen je? wat dient je en wat houd je tegen? Voorbij goed of fout, gewoon vanuit nieuwsgierigheid. Dit levert al veel inzichten op.
  • We doen wat nodig is om tot verandering te komen. We doorbreken patronen die in weg staan en als het dienend is onderzoeken we waar een blokkade is ontstaan en helen we wat geheeld mag worden.
  • Zo maken we de weg vrij om verder te gaan. We activeren hulpbronnen en bestendigen jouw groei.

In dit proces maak gebruik van krachtige modellen en technieken vanuit NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), TA (Transactionele Analyse), Systemisch Werk (zoals familieopstellingen) en mBraining (werken met onze 3 neurale netwerken: het hoofdbrein, hartbrein en buikbrein).

Merk je dat het tijd is om te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling? Mail of bel met Karin Eisenga voor een vrijblijvende kennismaking.